Ώρες ιατρείου: Δευτέρα & Πέμπτη 17:00 - 21:00, Τετάρτη 09:00 - 14:00

+30 210 7239223

Βασ.Σοφίας 35, Κολωνάκι, Αθήνα

Top
Καρολίνα Κολιοπούλου: Γυναικολόγος-Μαιευτήρας-Χειρουργός / Feminatural  / Ένα αφροδισιακό για γυναίκες και άνδρες!
Ένα αφροδισιακό για γυναίκες και άνδρες!

Ένα αφροδισιακό για γυναίκες και άνδρες!

H Maca είναι ένα φυτό, που φύεται στις Άνδεις στο Περού κι αποτελεί τμήμα της διατροφής των Περουβιανών, εδώ κι εκατοντάδες χρόνια, για την ενέργεια που δίνει, αλλά και τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Μάλιστα, οι Ίνκας έτρωγαν τη ρίζα του, πριν από τη μάχη, για να τους δώσει ενέργεια και δύναμη. Σε κανονικές συνθήκες αποτελούσε προνόμιο των ευγενών. Τόσο πολύτιμη ήταν που κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου η μάκα χρησιμοποιήθηκε και ως νόμισμα. σήμερα αποτελεί σημαντικό μέρος των εσόδων από εξαγωγές προϊόντων του Περού. Για τις ευεργετικές της ιδιότητες, σήμερα είναι πολύ διαδομένη σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία.

Έγκυρες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η Maca όντως αυξάνει τη libido τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες,  και αναστέλλει την υπερτροφία του προστάτη και έχει ευεργετική δράση σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας. Μπορεί επίσης να δώσει ευεξία, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής, να αυξήσει τη συγκέντρωση και λοιπές εγκεφαλικές λειτουργίες και να καταπολεμήσει συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως διαταραχές διάθεσης και άγχος.

Ο μηχανισμός δράσης δεν είναι ακόμα γνωστός. Δεν παρουσιάζει παρενέργειες. Η ίδια η ρίζα της maca έχει δυσάρεστη γεύση, γι΄αυτό μπορεί να ληφθεί με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής σε κάψουλες.

Share