Ώρες ιατρείου: Δευτέρα & Πέμπτη 17:00 - 21:00, Τετάρτη 09:00 - 14:00

+30 210 7239223

Βασ.Σοφίας 35, Κολωνάκι, Αθήνα

Top

FemiNatural είναι η ολιστική ιατρική συμβουλευτική που αξιοποιεί τη θεραπευτικές δυνατότητες της φύσης και τις συμπληρωματικές θεραπείες για το καλό της σωματικής, διανοητικής και συναισθηματικής υγείας της γυναίκας κι επομένως για την ευζωία της.  Σε αυτή την θεραπευτική προσέγγιση είναι πολύ σημαντική η αντιμετώπιση του χρόνιου στρες.

Στην κλασσική ιατρική οδηγούμαστε στη διάγνωση βασιζόμενοι στα συμπτώματα και τα σημεία της ασθενούς και χρησιμοποιούμε τα φαρμακα και το χειρουργείο ως θεραπείες. Δυστυχώς όμως αυτή η προσέγγιση σε πολλές περιπτώσεις, όπως στις χρόνιες νόσους, δεν είναι αποτελεσματική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές κάτω από ένα σύμπτωμα ή μια νόσο κρύβεται βαθύτερα μια άλλη αιτία, από αυτή στην οποία σπεύδουμε να αποδώσουμε το πρόβλημα. Για παράδειγμα η κολπίτιδα οφείλεται όχι μόνο σε ενα μικρόβιο, αλλά και στην υποκείμενη διαταραχή της ομαλής λειουργείας του ανοσοποιητικύ συστήματος. Το ίδο ισχύει για γυναικολογικες περιπτώσεις όπως το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, οι επαναλαμβανόμενες αποβολές, η δυσμηνόρροια, η υπογονιμότητα και τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου. Αλλά υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες από άλλα συστήματα και όργανα του σώματος όπως ευερέθιστο έντερο, υπερλειτουργική ουροδόχος κύστη, κεφαλαλγίες, αγχώδης διαταραχή, αλλεργική ρινίτις, άσθμα, έκζεμα κ άλλες πολλές. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα κλασσικά θεραπευτικά μέσα και κυρίως τα φάρμακα, φέροντας τον κίνδυνο των παρενεργειών, προσφέρουν μόνο προσωρινή ανακούφιση.

Οι φυτοθεραπείες, τα συμπληρώματα, η ισοροπημένη διατροφή, η άσκηση, η φυσικοθεραπεία, η yoga,  ο διαλογισμός, η ενσυνειδητότητα, η συνεχής διανοητική εξάσκηση με το διάβασμα και τη δια βίου μάθηση, η ενασχόληση με την τέχνη, η επίλυση προβλημάτων στη δουλειά και στην προσωπική ζωή, τα χόμπυ ή η ψυχοθεραπεία, είναι λίγα από τα πολλά μέσα που συχνά είναι πιο αποτελεσματικά από τα φάρμακα. Παράλληλα, συμπληρωματικές θεραπείες όπως  ο βελονισμός, η ρεφλεξιολογία, το μασάζ έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα.

Η ιατρκή συμβουλευτική FemiNatural χρησιμοποιεί την παραπάνω θεραπευτική φαρέτρα για να προτείνει θεραπείες και αλλαγές στον τρόπο ζωής, ώστε να επιτεχθεί αυτό που όλοι επιθυμούμε: μια ζωή με υγεία ψυχική και σωματική και σε αρμονία με το φυσικό μας περιβάλλον.