Ώρες ιατρείου: Δευτέρα & Πέμπτη 17:00 - 21:00, Τετάρτη 09:00 - 14:00

+30 210 7239223

Βασ.Σοφίας 35, Κολωνάκι, Αθήνα

Top
Καρολίνα Κολιοπούλου: Γυναικολόγος-Μαιευτήρας-Χειρουργός / Κύηση  / Πρακτικές συμβουλές για το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Πρακτικές συμβουλές για το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πρακτικές συμβουλές για το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται χωρίς προβλήματα μπορείτε να συνεχίζετε τις σωματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές δραστηριότητές σας όπως πριν.

Στην εγκυμοσύνη μπορείτε να συνεχίσετε τις σεξουαλικές επαφές, αφού το μωρό σας είναι καλά προστατευμένο στον αμνιακό σάκο, εκτός κι αν παρουσιάσετε κάποιο πρόβλημα, οπότε και θα ενημερωθείτε από το γιατρό σας

«Δεν είμαι παχιά, είμαι έγκυος». Προσοχή, γιατί μπορεί να γίνετε και τα δυο. Παρά την κοινή άποψη ότι η έγκυος τρώει για δυο, η αλήθεια είναι, ότι για τις πρώτες 28 εβδομάδες της εγκυμοσύνης δεν είναι απαραίτητη η αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων με τη διατροφή. Στις υπόλοιπες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης ο οργανισμός απαιτεί επιπλέον 200kcal / μέρα, που αντιστοιχούν σε δυο μικρές φέτες ψωμί μόνο.

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι η καλύτερη περίοδος, τα ενοχλητικά συμπτώματα του πρώτου τριμήνου έχουν υποχωρήσει και δε έχει φτάσει ακόμα η ώρα που θα νιώθετε λίγο βαριά και δυσκίνητη.

Προκειμένου να μην αρπάξετε κάποια ίωση να αποφεύγετε τους μη καλά αεριζόμενους κοινόχρηστους χώρους  και να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Να το αναφέρετε στο γιατρό σας αν νιώσετε ενοχλήσεις ή πόνους περιόδου χαμηλά στην κοιλιά  και στην μέση κι αν αντιληφθείτε ότι η κοιλιά σας, στο χώρο που βρίσκεται η μήτρα γίνεται σκληρή – χαλαρώνει και ξανά το ίδιο. Ενημερώστε το γιατρό σας αν δείτε αίμα ή αν τρέξουν λεπτόρρευστα υγρά σα νερό από τον κόλπο.