Ώρες ιατρείου: Δευτέρα & Πέμπτη 17:00 - 21:00, Τετάρτη 09:00 - 14:00

+30 210 7239223

Βασ.Σοφίας 35, Κολωνάκι, Αθήνα

Top
Καρολίνα Κολιοπούλου: Γυναικολόγος-Μαιευτήρας-Χειρουργός / Κύηση  / Πρακτικές συμβουλές για τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης
Πρακτικές συμβουλές για τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης

Πρακτικές συμβουλές για τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης

Έχετε φτάσει σχεδόν στο τέλος της εγκυμοσύνης σας και πολύ κοντά στον τοκετό. Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!! Τα καταφέρατε θαυμάσια.

Σημείο πιθανής έναρξης του τοκετού σας είναι οι ρυθμικές (ανά δεκάλεπτο) συσπάσεις της μήτρας, οπότε η κοιλιά σας γίνεται πιο σκληρή και νιώθετε ένα πόνο στη μέση και χαμηλά στην κοιλιά, όπως περίπου στην περίοδο.

Αν νιώσετε διαρροή υγρών από τον κόλπο, ποσότητας μεγαλύτερης από ότι συνήθως, ίσως πρόκειται για το «σπάσιμο των νερών». Ειδοποιήστε μας και ετοιμαστείτε σιγά σιγά για να έρθετε στο μαιευτήριο.

Να θυμάστε ότι πρέπει να τρώτε μικρά γεύματα και συχνά. Το βραδινό σας θα το παίρνετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο.

Θα κοιμάστε πάντα σε πλάγια θέση. Μερικά επιπλέον μαξιλάρια μπορεί να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μια πιο αναπαυτική στάση στη διάρκεια του ύπνου.

Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα στο βάδισμα με αναπαυτικά παπούτσια. Η άσκηση θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν φυσιολογικό και άνετο τοκετό.

Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα θα έχετε εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον μαιευτήρα σας, οπότε θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να συζητήσετε απορίες σχετικά με τον επικείμενο τοκετό σας και να προετοιμαστείτε για αυτό το καταπληκτικό γεγονός της ζωής σας.